ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

У периоду од 13. до 22. маја, предавачи Службе Повереника Наташа Мирјанић, Марин Цетинић и Марко Милошевић одржали су пет обука за запослене у здравственим установама у Западнобачком (Сомбор), Севернобанатском и Средњебанатском (Зрењанин), Јужнобанатском (Вршац), Рашком (Краљево) и Расинском (Крушевац) управном округу. Обукама је присуствовало 125 лица из 56 установа.

Циљ обука из области приступа информацијама био је отклањање недоумица у поступању по захтевима које учестало изјављују странке преко опуномоћених адвоката, са посебним освртом на врсте података који се достављају, као и на процесна питања поступања по овим захтевима. У области заштите података о личности, како је сектор здравства планиран за редовни инспекцијски надзор, нагласак је био у упознавању са одредбама заштите података о личности и како су оне рефлектоване у прописима у здравству, на обавези именовања лица за заштиту података, вођењу евиденција и отклањања најчешћих грешака у попуњавању контролних листа. У дискусији су покретана питања у вези са достављањем копија здравствене документације надлежним органима, лицима који су у иностранству, као и поступању у овој ствари када документацију траже осигуравајуће куће и опуномоћени адвокати.

Током априла и маја месеца одржано је укупно 15 обука за запослене у здравству у различитим управним окрузима Србије у циљу подизања свести код ове циљне групе и превенције кршења прописа из надлежности Повереника.

 

Obuke maj 13 22