ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић учествују на састанку „Иницијативе 20i7“, који се ове године одржава у Задру 27. и 28. маја 2024. године, у организацији Агенције за заштиту особних података Републике Хрватске (АЗОП).

Након поздравног говора домаћина конференције - директора АЗОП-а г. Здравка Вукића и његовог заменика г. Игора Вуље, учесницима се обратио директор Агенције за заштиту личних података у Босни и Херцеговини др. Драгољуб Рељић, који је говорио о изазовима и очекивањима од новог Закона о заштити личних података, представница АЗОП-а гђа Марија Вујева је анализирала могућности унапређења приватности у генеративним системима вештачке интелигенције, а члан Савјета Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама Црне Горе г. Мухамед Ђокај је излагао на тему обраде података о личности у контексту пописа становништва у Црног Гори.

Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић су са колегама из бивше Југославије поделили драгоцена искуства о стратегијама и алатима за подизање свести о заштити података међу различитим заинтересованим странама, а заменик Повереника за информације републике Словеније г. Андреј Томшич је разматрао обраду осетљивих података о личности са фокусом на биометријске податке.

„Иницијатива 20i7“ представља форум за сарадњу надзорних тела за заштиту података из регије бивше Југославије, у складу са Декларацијом о сарадњи тела за заштиту података, која је потписана 2017. године на првом састанку Иницијативе, на предлог словеначког тела за заштиту података.

 

Inicijativa Zadar 20i7