ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја Повереник је добио могућност да отвори канцеларије и изван свог седишта у Београду, како би грађанима Републике Србије био олакшан приступ овој институцији. До сада;су отворене две канцеларије ван Београда, прва у Новом Саду и друга у Нишу.

Трећа Канцеларија Повереника ван Београда биће отворена до краја године у Крагујевцу као резултат вишегодишње успешне сарадње са Правним факултетом Универзитата у Крагујевцу. 

Досадашња сарадња обухватала је Кратки програм студија о правној заштити података и приступа информацијама на поменутом факултету, а који су до сада завршиле три генерације Менаџера за приступ информацијама и заштиту података о личности. Циљ овог програма је да се подигне ниво стручности кадрова у областима заштите података о личности и приступа информацијама од јавног значаја, што би требало да допринесе подизању ефикасности и квалитета рада управе, али и већој сигурности података наших грађана. 

Конкурс за пријем нове генерације будућих Менаџера отворен је до краја месеца.

Тим поводом Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић посетили су јуче са сарадницима ову високошколску установу и најавили отварање треће Канцеларије ван седишта Београда.

Више детаља о томе можете сазнати кроз интервју и актуелност Радио Телевизије Крагујевац путем следећег линка:

Канцеларија Повереника за информације од јавног значаја до краја године у Крагујевцу

  Kancelarija Kragujevac najava