POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković učestvuju na sastanku „Inicijative 20i7“, koji se ove godine održava u Zadru 27. i 28. maja 2024. godine, u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske (AZOP).

Nakon pozdravnog govora domaćina konferencije - direktora AZOP-a g. Zdravka Vukića i njegovog zamenika g. Igora Vulje, učesnicima se obratio direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini dr. Dragoljub Reljić, koji je govorio o izazovima i očekivanjima od novog Zakona o zaštiti ličnih podataka, predstavnica AZOP-a gđa Marija Vujeva je analizirala mogućnosti unapređenja privatnosti u generativnim sistemima veštačke inteligencije, a član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore g. Muhamed Đokaj je izlagao na temu obrade podataka o ličnosti u kontekstu popisa stanovništva u Crnog Gori.

Poverenik Milan Marinović i zamenica Poverenika Sanja Unković su sa kolegama iz bivše Jugoslavije podelili dragocena iskustva o strategijama i alatima za podizanje svesti o zaštiti podataka među različitim zainteresovanim stranama, a zamenik Poverenika za informacije republike Slovenije g. Andrej Tomšič je razmatrao obradu osetljivih podataka o ličnosti sa fokusom na biometrijske podatke.

„Inicijativa 20i7“ predstavlja forum za saradnju nadzornih tela za zaštitu podataka iz regije bivše Jugoslavije, u skladu sa Deklaracijom o saradnji tela za zaštitu podataka, koja je potpisana 2017. godine na prvom sastanku Inicijative, na predlog slovenačkog tela za zaštitu podataka.

 

Inicijativa Zadar 20i7


Zbirni mesečni

statistički

podaci

na dan 31.8.2024.
U PROCEDURI: 16.742
OBRAĐENO: 161.044

Opširnije...