POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Na molbu Univerziteta u Beogradu predstavnici Službe Poverenika iz Sektora za edukaciju i sertifikaciju Marko Milošević, Marin Cetinić i Nemanja Damjanović održali su dve tematske obuke o primeni Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Obukama koje su održane 3. i 4. jula 2024. godine, prisustvovalo je 60 lica, i to zaposleni u stručnim službama Univerziteta, sekretari fakulteta koji se nalaze u sastavu Beogradskog univerziteta (BU), kao i njihova imenovana lica za zaštitu podataka.

Osnovni cilj obuke bio je bolja primena zakona od strane visokoškolskih ustanova koje su članice BU, dok je naglasak obuke i diskusije koja je usledila bio pravni osnov prikupljanja medicinske dokumentacije studenata koji imaju status mirovanja, uređenje odnosa rukovaoca i obrađivača prilikom korišćenja različitih platformi za komunikaciju u obrazovnim procesima (Microsoft, Google), kao i odnos zajedničkih rukovaoca koji nastaju prilikom zaključivanja sporazuma u okviru međunarodne saradnje između BU, pojedinih fakulteta u sastavu BU i stranih univerziteta.

Tokom diskusije, u kojoj su učestvovali predstavnici Službe Poverenika, predstavnici samog Univerziteta kao i predstavnici članica BU, došlo je do rešavanja brojnih nedoumica sa kojima se susreću predstavnici BU u obavljanju svakodnevnih poslova kada je u pitanju pravilna primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

 

Rektorat


Zbirni mesečni

statistički

podaci

na dan 31.8.2024.
U PROCEDURI: 16.742
OBRAĐENO: 161.044

Opširnije...