POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Od 16. do 18. jula 2024. godine održane su još tri obuke za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) u Policijskim upravama Zaječar, Bor i Pirot. Do sada ovim obukama je obuhvaćeno deset policijskih uprava sa teritorije cele RS, a cilj ovih obuka jeste podizanje svesti kod policijskih starešina i policijskih službenika u vezi sa obradom podataka o ličnosti koju vrše u svakodnevnom radu.

Glavni fokus ove tri obuke, koje su praćene dugotrajnom razmenom stavova i mišljenja, bio je na odabiru pravnog osnova za gonjenje osumnjičenih za krivična dela, tumačenju odredbi iz čl. 246. Krivičnog zakonika RS, postupanje u slučajevima oduzimanja vozila građana od strane MUP-a, te obradi podatka o broju telefona građana prilikom obavljanja administrativnih poslova u MUP-u.

Obuke za PU Zaječar, PU Bor i PU Pirot održali su Marin Cetinić iz Službe Poverenika, Sektor za edukaciju i sertifikaciju i Dragan Obradović iz Sekretarijata MUP, a obukama je ukupno prisustvovalo 107 lica – PU Zaječar 28 lica, PU Bor 35 lica i PU Pirot 44 lica.

 

Mup jul


Zbirni mesečni

statistički

podaci

na dan 31.8.2024.
U PROCEDURI: 16.742
OBRAĐENO: 161.044

Opširnije...