POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

logo novi


POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA
I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI



logo novi

POVERENIK
ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

Čitaj mi

Prestonica Letonije je domaćin 32. Konferencije evropskih državnih tela za zaštitu podataka o ličnosti (tzv. Prolećna konferencije) koja se održava od 14. do 16. maja 2024. godine u Nacionalnom parku Mežaparks u Rigi.

Prvog dana konferencije, nakon uvodnog obraćanja direktorke Državnog inspektorata za zaštitu podataka Letonije gđe Jekatarine Macuke, predsednice Evropskog odbora za zaštitu podataka gđe Anu Talus i člana Jedinice za zaštitu podataka o ličnosti pri Savetu Evrope g. Petera Kimpiana, učesnicima su predstavljeni primeri iz prakse Suda pravde Evropske unije i Evropskog suda za ljudska prava koji su relevantni za zaštitu podataka o ličnosti na nivou država članica EU i Saveta Evrope.

Na trodnevnoj konferenciji razmatraju se brojne značajne teme, uključujući položaj i nezavisnost državnih tela za zaštitu podataka u skladu sa evropskom regulativom, izazovi koje pred zaštitu podataka postavlja razvoj digitalizacije i elektronske trgovine, zaštita podataka o ličnosti u kontekstu sadržaja koje kreira veštačka inteligencija, zaštita dece kao korisnika onlajn platformi, kao i odnos Opšte uredbe o zaštiti podataka i propisa o sprečavanju pranja novca.

Riga Konferencija


Zbirni mesečni

statistički

podaci

na dan 31.8.2024.
U PROCEDURI: 16.742
OBRAĐENO: 161.044

Opširnije...